Menu stołówki 13 stycznia – 17 stycznia

Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.

DataObiadUwagi
Poniedziałek
13.01.2025 r.
Kapuśniak; placki ziemniaczane z cukrem pudrem; deserek jogurtowy.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Wtorek
14.01.2025 r.


Rosół z laną kluską; kotlet po parysku; ryż na sypko; marchewka gotowana; sos potrawkowy.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Środa
15.01.2025 r.
Zupa fasolowa; makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – szpinakowym.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Czwartek
16.01.2025 r.
Barszcz biały z ziemniakami; pieczeń ze schabu; sos pieczeniowy; kasza gryczana – kasza pęczak; buraczki – zasmażane.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Piątek
17.01.2025 r.
Zupa ziemniaczana; gzika; ziemniaki; masło; niespodzianka.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.