Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.
Data | Obiad | Uwagi |
Poniedziałek 15.09.2025 | Grochówka z kiełbaską; makaron z serem – masłem – cukrem; deserek jogurtowy. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Wtorek 16.09.2025 | Barszcz biały z ziemniakami na mięsie drobiowym; kluski śląskie; pieczeń z karkówki, sos pieczeniowy; kapusta biała – gotowana – zasmażana; kompot wieloowocowy. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Środa 17.09.2025 | Zupa krem z zielonego groszku; ryż na sypko; filet z kurczaka w sosie potrawkowym; marchewka gotowana z masłem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Czwartek 18.09.2025 | Żurek z kiełbaską; kotlet schabowy; ziemniaki; buraczki zasmażane; woda z sokiem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Piątek 19.09.2025 | Zupa owocowa z makaronem; dorsz pod beszamelem; ziemniaki; bukiet królewski z masłem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |