Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.
Data | Obiad | Uwagi |
Poniedziałek 20.10.2025 | Kapuśniak z kiełbaską; jaskółcze gniazda; ziemniaki; sałatka z ogórka konserwowego; deserek jogurtowy. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Wtorek 21.10.2025 | Rosół na drobiu z laną kluską; kotlet po parysku; ryż z sosem potrawkowym; marchewka z groszkiem z masłem; kompot. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Środa 22.10.2025 | Zupa jarzynowa na drobiu; kotlet mielony; ziemniaki; buraczki/surówka z białej kapusty; środa owocowa. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Czwartek 23.10.2025 | Zupa fasolowa z kiełbaską; pieczeń ze schabu; kasza gryczana – kasza jęczmienna; kapusta kiszona gotowana – zasmażana; woda z sokiem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Piątek 24.10.2025 | Zupa pomidorowa z makaronem; naleśniki z serem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |