Menu stołówki 15-19 września

Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.

DataObiadUwagi
Poniedziałek 15.09.2025Grochówka z kiełbaską; makaron z serem – masłem – cukrem; deserek jogurtowy.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.

Wtorek
16.09.2025
Barszcz biały z ziemniakami na mięsie drobiowym; kluski śląskie; pieczeń z karkówki, sos pieczeniowy; kapusta biała – gotowana – zasmażana; kompot wieloowocowy.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Środa
17.09.2025
Zupa krem z zielonego groszku; ryż na sypko; filet z kurczaka w sosie potrawkowym; marchewka gotowana z masłem.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Czwartek 18.09.2025

Żurek z kiełbaską; kotlet schabowy; ziemniaki; buraczki zasmażane; woda z sokiem.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.
Piątek 19.09.2025

Zupa owocowa z makaronem; dorsz pod beszamelem; ziemniaki; bukiet królewski z masłem.Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne.