Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.
Data | Obiad | Uwagi |
Poniedziałek 3.03.2025 | Zupa gulaszowa; placki ziemniaczane z cukrem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Wtorek 4.03.2025 | Zupa krem z białych warzyw na drobiu; bitki z szynki wieprzowej; kasza jęczmienna, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Środa 5.03.2025 | Zupa pomidorowa na maśle z makaronem; ryba miruna – smażona; ziemniaki; surówka z kiszonej kapusty lub śledź w śmietanie z ziemniakami. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Czwartek 6.03.2025 | Kapuśniak; udko pieczone; ziemniaki; bukiet królewski z masłem. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Piątek 7.03.2025 | Zupa z fasolki szparagowej, gzika, masło, ziemniaki. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |