Przedstawiamy menu stołówki szkolnej na najbliższy tydzień. Prosimy o zapoznanie się z uwagami dotyczącymi alergenów.
Data | Obiad | Uwagi |
Poniedziałek 13.01.2025 r. | Kapuśniak; placki ziemniaczane z cukrem pudrem; deserek jogurtowy. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Wtorek 14.01.2025 r. | Rosół z laną kluską; kotlet po parysku; ryż na sypko; marchewka gotowana; sos potrawkowy. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jajka i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Środa 15.01.2025 r. | Zupa fasolowa; makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo – szpinakowym. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Czwartek 16.01.2025 r. | Barszcz biały z ziemniakami; pieczeń ze schabu; sos pieczeniowy; kasza gryczana – kasza pęczak; buraczki – zasmażane. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |
Piątek 17.01.2025 r. | Zupa ziemniaczana; gzika; ziemniaki; masło; niespodzianka. | Danie zawiera następujące alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler i produkty pochodne. |